Članci

IZOVENT EXTRA

IZOVENT EXTRA slemena traka se koristi za zaptivanje slemenih crepova na ventilisanim kosim krovnim pokrivačima koji leže na letvama i kontraletvama. Ona se ugrađuje na sleme i greben, ispod slemenih crepova, na već ugrađene pokrivače. Traka obezbeđuje dobre uslove za ventilaciju kosina i štiti ih od vode (snega, padavina), kao i od prodora prašine ispod pokrivača.

Primena i upotreba IZOVENT EXTRA

IZOVENT EXTRA

IZOVENT EXTRA je posebno dizajnirana za krovove pokrivene krovnim limovima i crepom. Ove vrste krovova zahtevaju upotrebu trake veće aeracije koja bi olakšala njihovu ventilaciju. Traka je efikasna u osiguravanju optimalne ventilacije, što je ključno za održavanje dugotrajnosti krovnih materijala.

Materijali i konstrukcija

IZOVENT EXTRA se sastoji od dve pruge aluminijumske trake i polipropilenske tkanine između njih. Ova kombinacija materijala pruža traci izuzetnu otpornost na vremenske uslove i mehanička oštećenja, čineći je dugotrajnim rešenjem za bilo koji krov.

Profilisane ivice

Posebno profilisane ivice trake olakšavaju primenu na različitim vrstama krovnih pokrivača. Ove ivice omogućavaju traci da se savršeno prilagodi obliku crepova ili limova, garantujući pouzdano zaptivanje i zaštitu od prodora vode i prašine.

Butil sloj

Butil sloj na ivici trake obezbeđuje trajnu adheziju sa krovnim pokrivačem. Ovaj sloj je otporan na vlagu i ekstremne temperature, što dodatno povećava efikasnost trake u zaštiti krova od spoljašnjih uticaja.

Ventilacija i zaštita

Jedna od ključnih funkcija IZOVENT EXTRA trake je obezbeđivanje adekvatne ventilacije za krovne kosine. Traka omogućava neometan protok vazduha ispod krovnog pokrivača, čime se sprečava kondenzacija i nakupljanje vlage, što može izazvati oštećenje materijala.

Jednostavnost instalacije

Instalacija IZOVENT EXTRA trake je jednostavna i ne zahteva specijalizovane alate. Traka se lako seče i prilagođava potrebnim dimenzijama, a njena fleksibilnost omogućava jednostavno postavljanje čak i na nepravilne površine.

Univerzalna primena

IZOVENT EXTRA traka se može koristiti na različitim tipovima krovova, bez obzira na to da li su pokriveni limom, crepom ili nekim drugim materijalom. Ova univerzalnost čini je idealnim izborom za širok spektar građevinskih projekata.

Održavanje

Redovno održavanje IZOVENT EXTRA trake nije zahtevno. Preporučuje se povremena provera stanja trake i, ako je potrebno, čišćenje od nakupljene prašine ili drugih nečistoća kako bi se osigurala njena maksimalna efikasnost.

IZOVENT EXTRA slemena traka predstavlja pouzdano i dugotrajno rešenje za zaptivanje i ventilaciju krovnih kosina. Njena jednostavna instalacija, visokokvalitetni materijali i univerzalna primena čine je nezamenljivim delom svakog krovnog sistema.